Bliv en del af PLACES

Kære skolelærer

Er du klar til at teste et spritnyt inkluderende og involverende læringsmateriale med masser af muligheder for at arbejde med historiefortælling og Playful Learning i din undervisning? Et materiale fyldt med aktiviteter og historier lige til at gå til og som er så fleksibelt, at du kan plukke lige det, der passer til dig, dine elever og din tid?
Så læs videre her!

I regi af ERASMUS+ projektet, PLACES, har Designskolen i Kolding, Fortælletid.dk og Det Syddanske EU-Kontor, fornøjelsen at invitere dig til et fleksibelt online forløb, der introducerer et nyt undervisningsmateriale, vi har udviklet, og som skal testes med henblik på endelig finpudsning. Det er et fleksibelt materiale, som kan bruges i mange fag og til både helt korte og længerevarende forløb. Det tematiske omdrejningspunkt er Verdensmål 3, 4 og 10 om hhv. sundhed, kvalitetsuddannelse og mindre ulighed, her med særligt fokus på trivsel, samarbejde og inklusion, men materialet vil på sigt også kunne bruges til undervisning i alle andre emner.

Lyder PLACES som noget for dig, så tilmeld dig allerede nu.

Vi glæder os meget til at du og andre lærere fra alle deltagende lande hjælper os med at kvalificere materialet yderligere.

Hvad får du ud af at deltage i onlineforløbet?

Ved at deltage i onlineforløbet får du gratis adgang til:

Onlinehistorier som du kan bruge i din undervisning til at skabe debat og læring omkring verdensmålene.

Læringsaktiviteter, som du kan bruge til at skabe engagement og deltagelse i din undervisning.

Tips og vejledning til, hvordan du kan arbejde med historie­fortælling som en del af din undervisning.

Forløbet i PLACES

Forløbet er tilgængeligt fra maj 2024 til januar 2025 og du kan tilpasse din deltagelse ift. dine behov og din tilgængelighed.

Du får nærmere information om det praktiske vedrørende tilmelding til de enkelte datoer i dit velkomstbrev.

1) Introduktionen hvor vi introducerer til historiefortælling og playful learning som undervisningsform. Du får en introduktion til læringsmaterialet og vi giver konkrete eksempler på hvordan det kan bruges i din undervisning.

  • Tirsdag den 21. maj, kl. 9-11
  • Tirsdag den 2. juli, kl. 13-15
  • Onsdag den. 7 august, kl. 10-12

2) Midtvejssessionen som du kan deltage i når du har haft tid og lejlighed til lytte til historierne og sætte dig ind i de legende læringsaktiviteter som PLACES Academy tilbyder og måske også har taget hul på det sammen med eleverne.

Denne session kan du bruge til at stille uddybende spørgsmål samt få og give konkrete ideer til hvordan du kan integrere materialet i din egen undervisning.

  • Mandag den 9. september, kl. 13-14
  • Fredag den 13 september, kl. 14-15
  • Onsdag den 18. september, kl. 9-10

3) Feedback er vigtig! Vi vil som afslutning på forløbet bede dig om at svare på et par enkelte spørgsmål, så vi kan blive kloge på både processen og om, og i givet fald hvordan, materialet har skabt en merværdi for dig som lærer.

Der vil her også være en yderligere mulighed for at give inputs til eventuelle justeringer af materialet, så det kan blive endnu bedre.

4) Erfaringsudvekslingen er planlagt til at finde sted i vinteren 2024/25, når du har haft mulighed for at arbejde aktivt med materialet sammen med dine elever. 

Du vil her have mulighed for at dele dine erfaringer, og høre fra andre om – og få gode ideer til – hvordan materialet kan bruges til at skabe leg og læring i og udenfor klasseværelset. Og ikke mindst at komme med inputs til konkrete forbedringer og justeringer af materialet.

  • Onsdag den 8. januar, kl. 9-11
  • Fredag den 10, kl. 13-15
  • Mandag den 13, kl. 9-11

Vil du være med?

Så meld dig hurtigt til!

PLACES i en nøddeskal

Det overordnede mål med PLACES projektet (Playful LeArning and storytelling that Create Engagement for the SDG’s among children and young people) er at understøtte implementeringen af FN’s verdensmål i en europæisk kontekst og udbrede viden om hvordan historiefortælling og playful learning kan bruges i undervisningen til at skabe engagement, deltagelse og glæde i klassen.

Historierne til projektet er udviklet af Fortælletid.dk, der består af professionelle fortællere med stor erfaring i fortællinger til læringsformål, mens læringsmaterialet er udviklet af Designskolen i Koldings eksperter i Playful learning. Det er sket i tæt samarbejde med Schools for Health in Europe netværket, Universitá degli studi Milano-Bicocca (Italien), Institouton Ygeias Tou Paidiou (Institut for Børnesundhed, Grækenland) og Haute Ecole de Namur-Liège-Luxembourg (Belgien).

Vi glæder os meget til at du og andre lærere fra alle deltagende lande hjælper os med at kvalificere materialet yderligere.

Med venlig hilsen

Det danske PLACES partnerskab

For mere information, kontakt os:

Katja Lange, Fortælletid – katja@fortaelletid.dk

Anne Katrine Gelting, Designskolen Kolding – akg@dsksd.dk